torsdag 21 februari 2008

Sodom & Gomorron!

José Gonzalez gör på sin senaste skiva en cover av Massive Attacks Teardrop och nu finns det också en rätt märklig video till låten.
Videon ser ut att handla om de bibliska städerna Sodom och Gomorrah som Gud lackade ur fullständigt på och kastade aska och eld över så de blev förstörda. Den gängse tolkningen av varför gud surnade är att de var gay i städerna (därav ordet sodomi till exempel), men det är inte helt glasklart vad orsaken var. Det står i Koranen och talmud (och för all del på andra ställen i bibeln) att gud blev sur för att för att de inte var gästvänliga. De rånade främlingar och bar sig åt och den enda referensen som egentligen kan härledas till homosexualitet är en fras som på engelska lyder:
"Even as Sodom and Gomorrah, and the cities about them in like manner, giving themselves over to fornication, and going after strange flesh, are set forth for an example, suffering the vengeance of eternal fire."

I videon har man en minst sagt originell vinkel på "going after strange flesh", vi får se om ni kan hitta vilket klipp det är.

Inga kommentarer: